sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Joulukuun kuudes

Itsenäisyyspäivä kohokohta on nyt ohi, eli Linnanjuhlien kättelyt ja pukujen arvostelu. Koska haluan kirjoittaa ainoastaan mukavista asioista blogiini, niin keskityn nyt vain positiiviseen arvosteluun ja huomiointiin.

Yksi piirre johon kiinnitin huomiota puvuissa oli epäsymmetrisyys, joka näkyi siis esimerkiksi toispuoleisissa leikkauksissa, koristeluissa ja yksiolkaisissa puvuissa. Samoin epäsymmetrisyys näkyi kampauksissa, eli nutturat olivat monilla toisella sivulla. Hiusten suhteen huomioin myös sen, että 20- ja 30-lukujen "lainekampaukset" olivat suosittuja.

Pukujen väreissä kiinnitin huomiota myös kuuluttajienkin mainitsemiin vaaleampiin pukuihin, eli pastellisiin punaisiin ja sinisiin sekä shamppanjan ja hopean väriin sekä valkoiseen. Tämä on miellyttävää koska mielestäni suomalaisille haaleat värit sopivat paremmin kuin niin paljon käytetyt kirkkaan sininen ja kirkkaan punainen. Laahuksia olin myös huomaavinani tänä vuonna enemmän kuin aiemmin. Hienointa kuitenkin oli ehkä se, että hyvin monet olivat turvautuneet uusiomateriaaleista valmistettuihin pukuihin tai vanhoihin pukuihin. Uusiomateriaalipuvusta esimerkiksi Katri Komin vhs-nauhoista tehty puku ja vanhoista puvuista Eeva Ahtisaaren puku.

Kaunein puku mielestäni oli hiihtäjä Riitta-Liisa Roposella. Puvun suunnittelijaa en kyllä vielä ainakaan tässä vaiheessa löytänyt. Janina Anderssonilla oli puolestaan mielestäni kaunein kampaus, kerrankin jotain muuta kuin nuttura. Parhaiten kuvia löytyy Ylen sivuilta http://yle.fi/linnanjuhlat/2009/kuvagalleria.html

Kuvassa Riitta-Liisa Roponen ja Tomi Roponen, kuva Yle

Ei kommentteja: