lauantai 16. huhtikuuta 2011

Sanovat sitä amppeliksi

Tänään oli niin kovin keväistä, että päätin satsata tähän jo vähän aikaa himoitsemaani väärinpäin-amppeliin. Vaikka hieman skeptinen olenkin sen suhteen, että pysyykö mullat ja kasvi oikeasti ruukussa ja menestyykö kasvi, niin on se sen verran hauska, että pitää kokeilla.


Valitsin keskimmäisen koon sarjasta, ja kukaksi pienen leinikin. 


Paketissa on siis varsinainen ulkoruukku, sisäruukku kasteluun, verkko, jotta multaa ei tipu sekä kasvin lukkorengas. Mukana on myös kattokoukku, mutta itse otin helpon tien, ja ripustin tuuletustelineeseen.


Ruukku käännettiin ylösalaisin, eli oikeastaan oikein päin. Ruukkuun laitetaan sisäruukku, päälle multaa, sitten kasvi ja lopuksi verkko pujottamalla kasvin varren ympärille. Lukkorengas asetetaan viimeiseksi, ja pyöräytetään paikoilleen, jotta kasvi ei tipu kun koko komeus käännetään ympäri. Kun kääntö on tehty, niin multaa tippuu jonkin verran. Kasteluruukku painuu alaspäin hieman, joten kastelu on varsin helppoa.


Amppelin mukana tulee varsin hyvät ja selkeät ohjeet, eikä istutus ole siis mitenkään hankalaa. Mikäli tämä leinikki menestyy, niin harkitsen myös yrttien istuttamista näin :)

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

ah, kiva tietää miten tuo onnistuu :D ps. kaisan kokeilut on vaihtanut nimeä ja url-osoitetta :)

Kaisa kirjoitti...

oho lipsahti ennen linkkiä XD http://wherehappylives.blogspot.com/