keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Ystäviä ja muuta mukavaa

Lomasuunnitelmat ovat näyttäytyneet itselleni aina mahdottomaksi pitää, ja niinhän kävi tänäkin vuonna. Uusi suunnitelma sisälsikin ystävien tapaamista, ja so far so good. Illat tuntuvat aina niin lyhyiltä kun on töissä ja viikonloput buukattu aina täyteen jotain muuta, joten nyt on ollut oivaa aikaa liikkua vähän Tampereen rajojen ulkopuolellekin.

Viikonloppuna käväisin Turuus. Neitsytperunafestivaali tarjoili maukasta ruokaa hanurin säestämänä ja aurinko paistoi kuin Naantalissa konsanaan.



Tuliaisiksi ystäville vein Marthan ohjeesta muokattuja mustikka-muffineita. Sain samaisen viikon aikana vihdoista viimein ostettua cup-mittalusikkasetin, joten aineiden annostelu onnistui huomattavasti helpommin kuin ainaisten laskusuoritusten käyttäminen. Alla olevaan ohjeeseen olen kuitenkin laskenut n. mitat myös deseinä.


Mustikka-muffinit
24 kpl

Murukuorrutus

3 dl Spelttijauho
1,2 dl Ruokosokeria
0,5 tl Suolaa
1 Kanelitanko
1,2 dl Voita

Taikina

7,25 dl Spelttijauhoja
1 rkl Leivinjauhetta
1 tl Suolaa
6 rkl Voita
3 dl Ruokosokeria
1 Muna, kokonainen
2 Munan keltuaista
1 tl Vaniljauutetta
2,5 dl Hasselpähkinämaito
4,75 dl Mustikoita

Sekoita keskenään jauhot, sokeria, suola ja sulatettu voi. Riko sekaan kanelitanko, ja poista isoimmat palaset ennen kuin levität murukuorrutuksen muffineille.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. 

Vatkaa sokeri ja voi valkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. 

Lisää munat ja vaniljauute. Pienennä sähkövatkaimen nopeutta ja lisää jauhoseos ja maito vuorotellen pienissä osissa. Aloita ja päätä jauhoseoksella. Kääntele mustikat varovasti taikinan joukkoon.

Täytä muffinivuoat n. puolilleen taikinalla ja ripottele päälle muruseosta, n. 1 ruokalusikallinen/vuoka. 

Paista uunissa n. 30 minuuttia.



Ei kommentteja: