sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Saksalaisen turismin sydämissä

Jo toinen viikko vierähtänyt Saksan maalla ja sekin hurjaa vauhtia. Paljon on taas ihmetyksen aiheita mahtunut mukaan. Esimerkiksi se, että harjoittelupaikassani kaikki työntekijät ovat todella ystävällisiä, auttavaisia ja iloisia, ja tunnen todella olevani tervetullut heidän joukkoonsa. Mutta, tämä  mainittakoon siitäkin syystä, että berliiniläinen asiakaspalvelu sen sijaan on uskomattoman kalseaa. Tämä ei ollut minulle niinkään yllätys, mutta kontrasti berliiniläisten ystävällisyyden ja asiakaspalvelun välillä on huikean suuri!

Työharjoittelun lomassa olen ehtinyt turistiloimaankin kahden päivän verran Berliinin ulkopuolella, toki myös Berliinissäkin. Viime sunnuntai vierähti Potsdamissa, eli Berliinin länsipuolella, nopean junamatkan päässä. Potsdamin linnat, huvilat ja puistot olivat suoraan sanottuna hulppeita (övereitä), mutta ehdottomasti sitäkin enemmän näkemisen arvoisia. Frederik II Suuri rakennutti aikoinaan vapaa-ajanviettoa varten itselleen rauhallisen paikan, josta nyttemin on tullut Unescon maailmanperintökohde.

Toinen reissu Berliinin ulkopuolelle tuli tehtyä Spreewaldiin, ja siellä tarkemmin Lübbenaun kaupunkiin. Spreewald on niin ikään Unescon maailmanperintökohde, ja sijaitsee n. tunnin junamatkan päässä Berliinistä. Spreewald on aikoinaan rakennettu täyteen kanaaleita kuljetuksia ja viljelyiden kasteluita varten. Nyttemmin kanaalit toimivat edelleen kuljettamaan esimerkiksi postia, roskia ja ihmisiä. Paikka on tunnettu säilötyistä kurkuistaan. Vaikka olenkin ollut niin ihastunut kaikkeen täällä, niin nyt täytyy sanoa, että Suomen säilykekurkut vetävät pidemmän tikun...makunsa kullakin siis.

Alexanderplatzin TV-torni on yksi suosikkirakennuksistani, ehkä sen älyttömän koon ja melkein koomisen muodon vuoksi. Vielä en päässyt laelle asti. Tässä lähellä on yksi all time favorite -ravintoloistani, tai tarkemmin sanottuna, yksi sen annoksista, eli rapea ankka curry-kastikkeessa. Nam! Saksalaiset saakoon anteeksi kurkkunsa tämän annoksen vuoksi.


Herkkua herkumpi Good Morning Vietnam

Alexanderplatz

Ne kurkut...never again

Lübbenaun kanaalit

Ei kommentteja: