sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kuusenkerkkäsiirappiharjoitus

Suomalaiset perinneruoat ovat kiinnostaneet minua nykyisin entistä enemmän, mutta niinhän ne ovat varmaankin koko Suomen kansaa, kun super food -tittelin saavat entistä useammat luontomme tuotteet. Kuusenkerkkäsiirappi osui kohdalle, ja koska ajankohtakin sopivan siirapin valmistukseen, niin päätin kokeilla.

Valmistukseen kului yhteensä n. 5 tuntia, mutta kuusenkerkkien kerääminen toki tähän päälle. Kerkkiä ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa, mutta itse olen mukana onnellisten kirjoissa siinä mielessä, että on mökki, josta kerkkiä pystyi keräämään. No okei, en kysynyt äidiltä lupaa, mutta eiköhän se olisi herennyt joka tapauksessa :)

Siirappi itsessään onnistui varsin hyvin, ja on todella makoisaa! Ehkä lempeämmän makuista, mitä luulin. Tuoksu on mukavan marjainen / hedelmäinen. Tästä ensimmäisestä harjoituksesta tuli valmista siirappia n. 2 dl, mutta saatanpa tehdä enemmänkin, koska tämä satsi valmistui helposti. Vaahtoa tosin nousi pintaan jonkin verran, vaikka yritinkin sitä kaavia keittelyn aikana ahkerasti.

Ohje on suoraan täältä, joten paljon kiitoksia sen laatijalle! Sokerina käytin luomu-ruokosokeria.



Ei kommentteja: